Om uddannelsen
Social- og sundhedshjælperuddannelsen er en erhvervsuddannelse, som veksler mellem skole og praktik. Uddannelsen varer 1 år og 2 måneder. Afhængig af din alder og dine kompetencer kan uddannelsen blive afkortet.
På uddannelsen bliver du uddannet til at udføre professionel omsorg, pleje og praktisk hjælp. Du skal lære at samarbejde med borgeren om at skabe et godt hverdagsliv for vedkommende. Undervejs i uddannelsen lærer du at samarbejde med forskellige sundhedsfaglige professionelle, for eksempel social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og terapeuter.
Skoleperioderne foregår på Social- og Sundhedsskolen Fyns afdeling i Svendborg.
Du kan læse om uddannelsen på Social- og Sundhedsskolen Fyns hjemmeside. Du finder et link til hjemmesiden nederst på denne side.
Hjælperelev i Langeland Kommune
Vi lægger vægt på, at du har lyst til lære at arbejde ud fra en omsorgs- og sundhedsfremmende tilgang som bidrager til, at borgeren oplever sammenhæng og kontinuitet. Vi har fokus på, at du bliver uddannet, så du kan udføre en individuel og helhedsorienteret omsorg og pleje på baggrund af borgerens værdier og behov.
Du kommer i praktik på både plejecentre og i hjemmeplejen. Praktiksammensætningen betyder, at du får en meget alsidig uddannelse.
I praktikperioderne får du en praktikvejleder, der giver dig faglig sparring og udfordrer dig, i takt med din udvikling.
Løn
Som elev får du løn under uddannelsen jf. overenskomsten, både i praktik- og skoleperioder.
Det er muligt at søge voksenelevløn, hvis du er over 25 år og har 1 års erfaring indenfor overenskomstens område. Hvis du søger voksenelevløn, så skal du vedlægge ansøgningsskemaet for voksenelevløn i din ansøgning. Du finder skemaet nederst på denne side.
Der er også mulighed for at benytte voksenlærlingeordningen hos Langeland Kommune. Kontakt evt. dit jobcenter for at høre, om det er en mulighed for dig.
Grundforløb 2
Der er mulighed for at blive ansat på Grundforløb 2. Grundforløb 2 foregår på Social- og Sundhedsskolen Fyn og varer 20 uger. Afhængig af dine kompetencer og uddannelser, kan forløbet blive forkortet. Har du spørgsmål til Grundforløb 2, kan du kontakte Social- og Sundhedsskolen Fyn.
Adgangskrav
For at starte på Hovedforløbet som social- og sundhedshjælper kræver det, at du har gennemført og bestået Grundforløb 2 målrettet social- og sundhedshjælperuddannelsen.
Hvis du har en anden uddannelse eller er over 25 år, skal du have udarbejdet en kompetencevurdering på Social- og Sundhedsskolen Fyn og vedlægge den din ansøgning.
Optag
Langeland Kommune optager social- og sundhedshjælperelever til Hovedforløbet to gange om året:
- Januar
- Juni
Herudover er der også optag til Grundforløb 2:
- Januar
- Marts
- Juni
- August
Elevpladserne vil blive slået op på kommunens hjemmeside, hvor du kan søge en elevplads. Du kan tilmelde dig kommunens karrierecenter og oprette en jobagent, der giver besked når vi har en ledig elevplads der matcher din profil.
Straffeattest
I Langeland Kommune skal der i forbindelse med ansættelse i Ældre og Sundhed fremvises en straffeattest. Anmærkninger på straffeattesten vil give anledning til en individuel vurdering.
Under 18 år
Hvis du er under 18 år når du søger en elevplads, skal dine forældre eller værge underskrive en fuldmagt. Fuldmagten skal vedlægges ansøgningen. Du finder fuldmagten nederst på denne side.
Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte HR-konsulent Cecilia Dahl Skriver på tlf. 6351 6192 eller via mail cedask@langelandkommune.dk.