Til kamp for læsning

Nu tages kampen op for læsningen som alternativt, langsomt medie i en ellers fortravlet verden; Dansk Forfatterforening har fået tildelt 2,3 millioner af Nordea-fonden til at skabe læse- og skrivelyst i 20 byer i 2019 – og Langeland er én af de udvalgte kommuner.

Langeland har derfor i hele uge 11 besøg af den kendte krimiforfatter Jesper Stein. Han skal mødes med udvalgte borgere og ud fra sit møde og sine oplevelser på øen få inspiration til en kommende skriveproces samt andre læse- og skriveaktiviteter.

Jesper Stein skal også på en gåtur med borgmester Tonni Hansen, møde elever fra Ørstedskolen og en tidligere politibetjent. En del af Jespers ophold bliver fulgt af DR og TV2 Fyn. DR producerer en podcast om projektet.

Efterfølgende vil der blandt andet igangsættes et forfatterarrangement på Langeland Bibliotek til efteråret samt en forfatterworkshop for en kommende 9. klasse. Dette vil der blive meldt mere ud om senere.

Hele det landsdækkende projekt afsluttes med et online Danmarkskort med alle forfatternes tekster, udvalgte elevtekster og podcasts produceret i samarbejde med DR. Projektet kulminerer på Bogforum 2019 med forfatterinterviews og et litterært Danmarkskort.

Om projektet
Dansk Forfatterforenings initiativ betyder, at 20 udvalgte forfattere drager ud i 20 danske byer i hele landet i år. Forfatterne skal med udgangspunkt i lokalsamfundet skabe nye fortællinger, der danner afsæt for en lang række læse- og skrivetiltag. Danskernes øjne skal åbnes for læsning og fordybelse som et frirum i en ellers hektisk og fortravlet hverdag og samtidigt stille spørgsmålet: ”Hvem er Danmark”?

Læs mere om projektet (åbner i nyt vindue)

Om Jesper Stein
Jesper Stein er i dag fuldtidsforfatter. Uro, der udkom i 2012, var hans debut som skønlitterær forfatter. I 2013 udkom bind to i serien om vicepolitikommissær Axel Steen, Bye Bye Blackbird. I 2014 fulgte tredje bind, Akrash, og i 2015 udkom bind fire, Aisha, som sikrede ham prisen De Gyldne Laurbær.

I 2017 udkom Papa, femte bind om Axel Steen. For sjette bind i serien, Solo, er Jesper Stein af Det Danske Kriminalakademi blevet tildelt Harald Mogensen-prisen for året bedste danske krimi. Solo er dermed også nomineret til den prestigefyldte nordiske krimipris Glasnøglen.

Sidst opdateret: 11. marts 2019