Langeland Kommune

Samtidskunst i udkanten

Kulturelt Samråd Langeland inviterer alle interesserede til foredrag onsdag den 23. oktober klokken 19 i Nowhuset, Tullebølle.

Elsk

Kom og hør den spændende billedkunstner Marianne Jørgensen fortælle om, hvordan hun arbejder med samtidskunsten i samarbejde med lokalbefolkningen – langt fra de etablerede kulturinstitutioner. Måske kan vi på Langeland få inspiration til nye måder at tænke kunst på?

Kulturelt Samråd Langeland har inviteret Marianne Jørgensen til dels fortælle om sit eget arbejde, men også om hendes arbejde som daglig leder af Skulpturlandsby Selde nordøst for Skive. Siden 2013 har den lille landsby udviklet sig til et internationalt mødested for professionelle kunstnere, der bruger byen som både arbejds- og udstillingsrum. Hvert år skabes der nye værker i dialog og samarbejde med lokalsamfundet.

Marianne Jørgensen (hvis svigerfamilie for øvrigt bor i Tullebølle) er født i 1959 og uddannet på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, hvor hun stadig bor og arbejder. Hun arbejder med installationer, skulptur, arkitektur, video og fotografi og har udstillet både herhjemme og i udlandet. Hun er optaget af vores relation til omgivelserne og vores jord. I store og små tankevækkende og sanselige værker stiller hun spørgsmål til, hvorfor vi indretter os, som vi gør i vores byplanlægning, boformer og naboskaber.

Mange af Marianne Jørgensens værker er skabt af naturmaterialer som planter, jord og græs. Blandt andet beklædte hun i 2007 Vejles gågade med blødt rullegræs og skabte på den måde et helt nyt og sanseligt byrum. Og hjemme i Viby eksperimenterede hun i årevis på en mark, hvor hun blandt andet ved håndkraft gravede kæmpe ”drømmehuller” ud, for derefter at lave afstøbninger af dem. Marken lagde også lærred til værker, hvor hun med planter skrev poetiske tekster. Arbejdet i marken er kun en del af processen. Først i fotografiet eller afstøbningen får det endelige værk form.

Kulturelt Samråd Langeland håber, at rigtig mange vil sætte kryds i kalenderen og møde op. Der er ingen tilmelding, entreen er gratis, og samrådet byder på kaffe og kage i pausen.

 

Sidst opdateret: 04. oktober 2019