Langeland Kommune

#LÆSLØS - Hvad har mange mennesker på Langeland tilfælles?

Svar: De læser bøger, de fordyber sig i bøger, lader sig inspirere af bøger, lærer af bøger – og nu deler de også deres bogglæde med os andre.

30_anbefalinger

I den næste tid vil man derfor kunne finde deres personlige anbefalinger rundt omkring på Langeland og ikke mindst på biblioteket og bibliotekets hjemmeside.

Langeland Bibliotek har i forbindelse med den landsdækkende kampagne #læsløs i uge 37 fået tilbagemeldinger fra et bredt udvalg af langelandske bogelskere.

De har mange forskellige grunde til at læse: Bøgerne kan for dem være ”en kilde til underholdning og glæde”, en måde at ”koble af fra en travl hverdag” eller oplevelsen af ” at der er andre måder at være menneske på og andre virkeligheder end den jeg selv befinder mig i.”

Bogelskerne har hver især givet et bud på en historie der har rørt dem og betydet noget for dem, og det er spændende og inspirerende at dykke ned i deres anbefalinger, som for manges vedkommende er meget personlige og derfor også fortæller noget om den person, der anbefaler.

Skal man finde de helt store (men sande) ord frem er læsning helt centralt for vores liv og vores hverdag og for vores evne til at deltage i et demokratisk samfund på et kvalificeret grundlag, og det er derfor en stor fornøjelse at finde så mange læselystne langelændere.

Også blandt børn og unge kan bøgerne stadig noget særligt. En stor håndfuld elever fra Kassebølle Friskole har også leveret anbefalinger, og deres yndlingsbøger er naturligvis lige så forskellige som de voksnes - der findes nemlig historier for alle interesser og stemninger.

Forhåbentlig kan alle disse anbefalinger føre til at andre vil (gen-)opdage lysten til læsning.

Hvis du selv gerne vil finde dén bog, der kan betyde noget for lige præcis dig, hjælper biblioteket dig gerne på vej. Og har du allerede fundet den, er du meget velkommen til dele din betagelse: på biblioteket, på de sociale medier eller mundtligt til dem, der vil høre det.

Opfordringen fra Langeland Bibliotek skal derfor lyde: #læsløs!

Sidst opdateret: 12. september 2019