Støtte til nye ungekulturelle initiativer

Bliv klogere på, hvem der kan søge støtte på inspirationsmøde den 6. februar i odense.

Kulturregion Fyn understøtter, at børn og unge får de bedste betingelser for at opleve, forstå og skabe kunst og kultur. Igennem flere år har vi givet unge mulighed for at dygtiggøre sig inden for kulturelt iværksætteri ved at de i samarbejde med professionelle aktører har skullet udtænke, organisere og afvikle ungerelaterede kulturevents.

”Ung Kulturpuljen - til projekter på Fyn” er det nyeste initiativ i rækken, der skal støtte ungekulturprojekter på tværs af flere medlemskommuner under Kulturregion Fyn og/eller bringe unge sammen fra flere Kulturregion Fyn-kommuner.
Hovedformålet er at videreudvikle det fynske ungekulturmiljø på tværs af Fyn og øerne ved at sikre, at innovative, eksperimenterende og relevante ungekulturelle initiativer ser dagens lys.

Søg om penge

Til det formål afsættes 650.000 kroner i puljemidler. Ansøgere vurderes af Kulturregion Fyns sekretariat og et panel sammensat til lejligheden ud fra en række ansøgningskrav og ansøgningspræferencer.

Læs mere om ansøgningskrav (åbner i nyt vindue) .

Inspirationsmøde sætter gang i blusset

Onsdag d. 6. februar fra kl. 17 til 19.30 afholder Kulturregion Fyn et inspirationsmøde på Ungdomshuset i Odense. Her vil Kulturregion Fyn præsentere puljen og fortælle om visionen bag.

Der vil være en ”ide lounge” samt en præsentation af udgivelsen ”Projektmageri - med afsæt i den generøse organisation” som et redskab til projektafviklingen. Slutteligt vil der informeres om de vigtigste parametre i prioriteringen af ansøgninger og præsentere puljepanelet.

Ansøgningsfrist for puljen er den 1. april 2019 kl. 23.59

Tilmeld dig inspirationsmødet her (åbner i nyt vindue)

Om puljen
Puljen kan søges af både enkeltpersoner, kulturinstitutioner og foreninger med gyldigt CPR/CVR-nummer. Ansøgere kan frit ansøge 50.000 kr. uden krav om professionel samarbejdspartner.
Ved ansøgning om beløb højere end 50.000 kr. kræves det, at en professionel kulturinstitution/partner er involveret i projektet. Eksempler på professionelle kulturinstitutioner og/eller professionelle partnere kan være spillesteder, teatre, uddannelsesinstitutioner, humanitære organisationer, museer, foreninger med mere. Projektet må gerne suppleres med fondsmidler, i så fald skal der præsenteres to budgetmodeller – en med og en uden fondsmidler.

Sidst opdateret: 11. januar 2019