Indvielse af campingvogn på Humble Plejecenter

Campingvognen giver gode minder og sætter rammen for forskellige aktiviteter og relationer for beboerne.

Menuen stod på grillpølser, da Humble Plejecenters ny-installerede campingvogn med fortelt blev indviet med en festlig middag. Her blev skålet i øl og vand, holdt taler og sunget gode gamle danske sange, som alle kunne synge med på.

Planen var, at middagen skulle holdes udendørs ved campingvognen, men på grund af regn rykkede forsamlingen inden døre. Pølserne blev dog stadig grillet på den nye gasgrill, som ved samme lejlighed blev doneret af Humble Plejecenters Støttekreds.

”Mange af vores beboere har selv haft campingvogn og nyder at være i omgivelserne. Det sætter gode minder i gang og giver mulighed for aktiviteter, en kop kaffe eller en god snak i nogle andre omgivelser end normalt,” siger leder på Humble Plejecenter Susanne Lund Larsen.

Musik i haven
Hun glæder sig til at opleve de forskellige aktiviteter, der er mulighed for både inde i campingvognen og ude omkring den. Foruden campingvognen er der opstillet udendørs musikinstrumenter til fri brug, som blev indviet i 2017.

”Det er en stor fordel for vores beboere, at de ikke behøver tage langt væk for at få de her oplevelser. Det er bare et smut ud i vores baghave, og så bliver det mere overskueligt at benytte sig af mulighederne. Nogle hygger sig med at løse en kryds og tværs eller spille på instrumenterne, mens andre bare nyder fornemmelsen af hygge i det fri med en campingvogn,” siger Susanne Lund Larsen.

Frivillig støttekreds
Der er knyttet en frivillig støttekreds til Humble Plejecenter, der består af en dedikeret gruppe kvinder – nogle er tidligere arbejdet på plejecentret – der besøger beboerne på plejecentret en til to gange om ugen. Her bager de, går ture eller deltager i arrangementer sammen med beboerne.

Og så har støttekredsen doneret en gasgrill, som selvfølgelig skal bruges flittigt og være med til at give den helt rigtige campingstemning – og duft.

Idéen til en campingvogn fik personalet på et plejecenterbesøg i Sønderjylland. Humble Plejecenter søgte derefter penge via Langeland Kommunes værdighedspulje til campingvognen. Se handleplan for Langeland Kommunes værdighedspulje (åbner i nyt vindue).

Sidst opdateret: 27. maj 2019