Glæd jer til efterårsferien og BørneKulturFestival 2019

Oplev fantastiske Langeland og alle de aktiviteter du kan ønske for dig og hele din familie.

Langeland Bibliotek tilbyder dig en spændende efterårsuge med en masse sjove aktiviteter, for alle jer der er vilde med ferie. Besøg f.eks. den seje Ridder Smith som er hentet hjem, næsten direkte fra middelalderen eller kæmp dig igennem Borgerhusets lasergame bane. Tilbuddene spænder vidt og er for store og små eller bare jer alle sammen på én gang. Kom og vær med til en fantastisk familieuge på verdens skønneste ferieø Langeland.

Vi får også besøg af den kendte youtuber Louise Bjerre fra ”louliving” som fortæller hvordan hun startede sin karriere på de sociale medier og hvordan det er at være en af Danmarks mest kendte youtubere. Du kan også møde naturformidler Vicky Knudsen kendt fra TV2 programmerne ”vores vilde vej” og ”1 døgn, 2 hold, og 3 dyr”. Vicky laver den vildeste ’ud på opdagelsesquiz’, som kræver du tager gummirøjserne på og går på jagt efter alle de dyr som lever lige uden for din dør.

For alle jer der synes efterårsferien også gerne må være lidt ro og fordybelse, så har vi selvfølgelig også noget til jer. Besøg f.eks. bibliotekets eller boghandlens hyggelige brætspilscafé eller slip jeres fantasien løs i vores intime ’Krea Hjørne’.

Efterårsferie på Langeland er mere end indendørssysler og hygge ved brændeovnen i sommerhuset. BørneKulturFestivalen og den dejlige langelandske natur sørger for at I får de bedste rammer for uhygge på den hyggelige måde, når vi traditionen tro åbner op i TICKON parken i Tranekær til en spændende tur i den mørke skov, med historier og selvfølgelig masser af gys.

Der vil som altid være mange andre spændende aktiviteter spredt på hele Langeland. Hold derfor øje med www.langelandbibliotek.dk eller følg ”Børnenes Langeland” på Facebook og find ud af hvad du har lyst til at opleve i din efterårsferie. Alle aktiviteter under børnekulturfestivalen er gratis, men vær venligst opmærksom på at andre aktiviteter muligvis kræver billet/tilmelding eller entré. Gratis billetter på bibliotekets arrangementer frigives fredag den 27. september og kan bestilles ved direkte henvendelse på biblioteket eller på www.langelandbibliotek.dk. Vi glæder os til at se jer i efterårsferien 2019.

Det er sidste gang, Børnekulturfestivalen gennemføres i sin nuværende form. Ideen opstod i starten af 2000-tallet, og biblioteket har siden stået for en stor koncentration af kulturtiltag for børn i uge 42. De seneste år har Langeland Bibliotek ansøgt om og fået 70.000 til afvikling af børnekulturelle aktiviteter og koordinering af PR for de aktører, der laver noget for børn og familier i efterårsferien. Som følge af rammebesparelsen før sommerferien for 2020, hvor der skulle findes 10,5 millioner, besluttede kommunalbestyrelsen at fjerne tilskuddet til Børnekulturfestivalen. Baggrunden er, som alle nok ved, de ændrede budget-forudsætninger på grund af stort pres på velfærdsområderne. Administrationen og politikerne er bevidste om, at besparelserne rammer såvel personaler som borger, der ikke kan undgå at opleve serviceforringelser. Men for at sikre en sund økonomi med balance mellem udgifter og indtægter er besparelser nødvendige.

Sidst opdateret: 02. oktober 2019