Efter sommerferien: Slut med at medbringe digitale enheder i skolerne

Nu får alle elever fra 4. klasse udleveret en Chomebook.

Efter sommerferien skal skoleeleverne i 4. til 10. klasse ikke længere selv have en digital enhed med i skole. Som noget nyt vil skolerne udlevere digitale enheder til eleverne, så alle elever på den måde får sin egen enhed. Det har Lærings- social og kulturudvalget i Langeland Kommune vedtaget.

For fire år siden indførte kommunen det, der bliver kaldt ”Bring Your Own Device”. Det betyder, at eleverne i folkeskolerne siden da selv har skulle medbringe en digital enhed til brug i undervisningen.

Forventningen var i sin tid, at 80 procent af skoleleverne ville kunne medbringe en digital enhed, men det har vist sig ikke at holde stik. I nogle af klasserne har skolerne udleveret digitale enheder til op mod halvdelen af eleverne.

Blandt andet derfor er det nu besluttet, at skolerne efter sommerferien udleverer en digital enhed til eleverne i 4. til 10. klasse. Eleverne fra 1. til 3. klasse vil fortsat få udleveret en iPad.

Sidst opdateret: 10. april 2018