Langeland Kommune

Stærkt fynsk samarbejde skal styrke erhvervslivet

Ni af Fyns ti kommuner indleder efter nytår et samarbejde om at styrke det fynske erhvervsliv.

Kommunerne får en unik mulighed for at gentænke og styrke erhvervsindsatsen med en ny lov. Indsatsen samles i det nyoprettede Erhvervshus Fyn, mens Udvikling Fyn og væksthuset lukker.

Visionen er at samle de fynske erhvervsindsatser og i fællesskab styrke indsatsen til gavn for erhvervslivet. Erhvervshus Fyn vil blive etableret i løbet af 2019.

Borgmester Tonni Hansen siger:

”De fynske kommuner benytter lejligheden til at gentænke vores samarbejde. Vi smækker Film Fyn, Udvikling Fyn og Beredskab Fyn sammen for at få et tættere og stærkere samarbejde for at styrke virksomhederne yderligere og for at være mere attraktive for virksomheder, der overvejer at slå sig ned på Fyn.”

”Vi vil det tætte samarbejde på Fyn. Tidligere bekrigede man som kommune hinanden for hver i sær at tiltrække virksomheder. Nu tror vi på, at vi står stærkere sammen og kan være med til at styrke hinanden og væksten i et tæt samarbejde, der vil komme alle kommuner og virksomheder til gode.”

”Når vi gerne vil, at virksomhederne vækster, er det fordi, det skaber flere arbejdspladser. Flere arbejdspladser skaber flere skatteindtægter. Og flere skatteindtægter er lig med bedre velfærd, eksempelvis bedre skoler og børnehaver. Det er væksten i erhvervslivet, der skaber velfærden, og det tror vi på, at vi kan styrke med vores nye samarbejde.”

Når det nyoprettede erhvervshus bliver etableret i det kommende år, betyder det, at de fynske virksomheder får ét hus at gå til, når de skal søge vejledning og hjælp til udvikling, automatisering eller eksport. Virksomhederne på Langeand og Strynø kan stadig søge vejledning og hjælp hos det lokale erhvervskontor; Turist – og Erhvervsforeningen Langeland.

Læs mere

Nyhed fra Fyns Amts Avis: Historisk aftale: Ni fynske kommuner går sammen om erhvervsindsats(åbner i nyt vindue)

Nyhed fra TV2 Fyn: Væksthuse nedlægges: Alle fynske kommuner undtagen én starter nyt fynsk erhvervsfremstød (åbner i nyt vindue)

Læs mere om Turist – og Erhvervsforeningen Langeland (åbner i nyt vindue).

Sidst opdateret: 28. november 2018