Langeland Kommune: Alle skolelever får egen digital enhed

Beslutningen er taget for at give eleverne de samme digitale muligheder og for at styrke undervisningen.

¨

Alle eleverne på de langelandske folkeskoler får på mandag udleveret deres egen digitale enhed. Det er Lærings- social- og kulturudvalget, der har taget beslutningen for at styrke elevernes læring og give alle lige gode digitale læringsmuligheder i skolen.

Udleveringen sker med politikerne fra Lærings- social- og kulturudvalget og med borgmesteren på Ørstedskolen på mandag kl. 9-11.

Formand for Lærings- social- og kulturudvalget, Jan Ole Jakobsen, siger:

”Det er meget positivt, at eleverne nu får den samme digitale enhed. Det stiller alle lige og giver de samme digitale muligheder for læring. Samtidig vil det styrke undervisningen, når lærerne fremadrettet kun skal undervise ud fra ét digitalt system fremfor flere forskellige systemer.”

Eleverne fra 1.-3. klasse vil få udleveret en iPads, mens eleverne i 4.-10. klasse vil få udleveret Chromebooks. Disse enheder skal sammen med både digitale og analoge undervisningsmidler danne grundlaget for elevernes læring de næste år. De iPads, som eleverne fra 1-3. klasse får udleveret, vil primært være enheder, som skolerne allerede råder over og har brugt til udlån de seneste år.

Baggrund
Det er knap fire år siden, at strategien Bring your own device (BYOD) blev indført i Langeland Kommune fra fjerde til niende klasse. Hensigten var, at eleverne selv skulle medbringe en digital enhed i undervisningen.

Da BYOD blev indført, estimerede man, at 80 procent af de langelandske elever kunne medbringe egne digitale enheder. Dette har vist sig ikke at holde på alle skoler, og skolerne har derfor udleveret enheder til op imod 50 procent af eleverne i nogle klasser.

I BYOD-perioden havde ikke alle elever tidssvarende enheder. Desuden skabte det uro blandt eleverne, at nogle selv havde digitale enheder med i skole, mens andre ikke havde. Den 28. februar 2018 blev der politisk taget stilling til, om BYOD skulle fortsætte eller erstattes med en såkaldt 1:1 strategi.

Læs referatet fra beslutningen i Lærings- social- og kulturudvalget den 28. februar 2018 på kommunens hjemmeside (åbner i nyt vindue)

Sidst opdateret: 09. august 2018