Langeland Kommune

Ørstedskolen: Trivselsuge for udskolingen

Eleverne i udskolingen skal kende hinanden bedre.

Trivselsuge på Ørstedskolen 

Det normale skema har været sat til side i denne uge. Til gengæld har eleverne i udskolingen på Ørstedskolen samarbejdet på kryds og tværs af klasser og årgange og er samtidig blevet udfordret både fysisk og mentalt.

Udgangspunktet for den anderledes uge er en trivselsundersøgelse, som blev gennemført på Ørstedskolen i efteråret. En af konklusioner fra undersøgelsen var, at eleverne ikke kender hinanden på tværs af årgangene. Det skulle der gøres noget ved.

”Vi vil gøre op med, at eleverne ikke føler, at de kender hinanden. Derfor har vi i denne uge mikset en masse hold på tværs af årgangene og har forsøgt at skubbe eleverne ud af deres komfortzone ved at udfordre dem mentalt og fysisk i nye relationer,” fortæller Mette Uth, der er afdelingsleder i udskolingen.

Ørstedskolen har haft foredragsholdere og eksterne instruktører på, der udover at udfordre eleverne fysisk og på samarbejdet arbejdede med elevernes indsigt i deres relationer til andre på det mere personlige plan.

Nogle af eleverne havde til opgave at dokumentere aktiviteterne undervejs. Det er der kommet 18 små film ud af.

Trivselsugen var for udskolingen – det vil sige fra 7. til 10. årgang – og sluttede med en festmiddag torsdag aften for eleverne og lærerene. Efterfølgende var forældrene inviteret til at se et ”award show”, hvor de 18 små film blev vist og vinderen fundet.

Sidst opdateret: 17. marts 2017