Loge donerer penge til udsatte børn

Loge nr. 91, Constance.

Langeland Kommunes social- og familieafdeling ved Charlotte Jensen og heldagsskolen, Skrøbelev Skole, ved Sanne Kastrup modtog hver 9.000 kroner doneret af Søsterloge nr. 91, Constance i Rudkøbing.

Det skete ved et 10 års jubilæumsarrangement i sidste uge, der blev holdt i ordensbygningen i Ahlefeldtsgade 26, Rudkøbing.
Charlotte Jensen, chef for social- og familieafdeling, siger:

”Vi havde søgt penge til en sommerlejr for overvægtige børn. Vi ønsker at tilbyde overvægtige børn en lejr, hvor de kan møde ligestillede, hygge sig med leg, bevægelse og sund kost. En uge på en lejr, hvor de kan smide et par kilo eller tre, vil for en del af dem give så meget blod på tanden, at de selv holder fast i det, når de kommer hjem. En lejr-tur kan få stor betydning for dem.”

”Vi er meget taknemmelige for, at logen ønsker at hjælpe lokalt og især børn med særlige behov.”

Sanne Kastrup, leder på Skrøbelev Skole, siger:

”Vi søgte om penge til udflugter, for udflugter understøtter og underbygger den faglige tilgang i skolehverdagen. Det er dog ikke altid let for vore elever at tage væk fra skolen og de velkendte rammer – en udflugt kan være uoverkommelig, men en nødvendig og vigtig læring. Ofte må vi undlade offentlig transport, da vore elever udtrættes og mister overskud. Vi bruger i stedet det det nære, lokale aktiviteter og den fantastiske langelandske natur.”

”Leje af bus eller transport i egen bil er vores mulighed for at komme på tur længere væk, og det giver donationen os mulighed for. Det er fantastisk, at vi nu kan tage i Zoologisk Have med de to små grupper, mellemgruppen vil besøge Ærø, og ældste-gruppen er så optaget af tv-serien ”Danmarkshistorien”, at de vil til Nationalmuseet.”

Under festlighederne mødte Søsterloge nr. 17, Sinceritas, talstærkt op, og visesangerduoen ved Lulu Okholm og Birgitte Hansen optrådte.

Sidst opdateret: 08. maj 2017