Langeland Kommune

Frivillig Fredag: Prisoverrækkelse, smagsprøver og nyt fra frivillige

Langeland Kommune overrækker ”frivillig-prisen” til en person, der har gjort sig særligt bemærket i det frivillige arbejde.


Ved siden af Frivilligcenter Langeland kan man spille krolf. Hør Rudkøbing Krolfklub fortælle og få en snak med dem og de andre frivillige på fredag fra 16-18.

På Langeland er der en god tradition for at engagere sig i frivilligt arbejde og for at gøre hverdagen bedre for hinanden. Det sker blandt andet i Frivilligcenter Langeland, hvor der er masser af aktiviteter og tilbud for både børn, unge og voksne. 

Hvert år fejres den frivillige indsats landet over den sidste fredag i september. Fejringen er med til at anerkende og styrke det frivillige arbejde. I år er det fredag den 29. september, og i den anledning inviterer Frivilligcenter Langeland og Folkeoplysningsudvalget indenfor i lokalerne på Østergade 28 i Rudkøbing fra kl. 15-18. 

Alle er velkomne. 

Prisoverrækkelse
Fra kl. 15-16 vil formanden for Langeland Kommunes Sundhedsudvalg, Elisa Hansen, uddele frivilligprisen til en person, der har gjort sig særligt bemærket i det frivillige arbejde. Med prisen følger 5.000 kr. Herefter vil der være en takketale fra prismodtageren. 

Det er Langeland Kommune, der uddeler prisen, mens frivilligcentrets bestyrelse står for selve udvælgelsen af prismodtageren og for arrangementet. 

Det frivillige liv
Fra kl. 16-18 vil der være repræsentanter fra:
  • Røde Kors
  • Rudkøbing Krolfklub
  • Netværkscaféerne i frivilligcentret
  • Vågetjenesten 
  • Red Barnet. 
Du kan stille spørgsmål til de frivillige og til de ansatte op frivilligcentret for at høre mere om de mange forskellige aktiviteter og mulighederne i det frivillige arbejde. Der vil også være smagsprøver på somalisk mad. 

Læs mere om Frivilligcenter Langeland (åbner i nyt vindue)

Læs mere om Folkeoplysningsudvalget (åbner i nyt vindue)

Om Frivillig Fredag
Da forhenværende socialminister Benedikte Kiær åbnede frivillighedsåret 2011, udnævnte hun samtidig den sidste fredag i september til national frivillighedsdag. Dagen har fået navnet Frivillig Fredag. Den vil altid falde på den sidste fredag i september.

Dagen skal være en markering og anerkendelse af frivillighed. Frivillig Fredag er en opfordring til alle arbejdspladser, foreninger, organisationer, skoler og borgere om at være frivillige for en dag.

For yderligere information
Kontakt Henrik Lindberg Hansen fra Frivilligcenter Langeland, på telefon 22 34 45 33. 

Sidst opdateret: 25. september 2017