Langeland Kommune

Hovedbyprojekt i Rudkøbing

- kulturelt kraftcenter

x

 

Under overskriften 'Hovedbyer på forkant' sætter Realdania særligt fokus på de hovedbyer, der ligger i landområderne, fordi byerne ser ud til at kunne blive en særlig motor for en positiv udvikling. En af de hovedbyer, Realdania har valgt at støtte, er Rudkøbing.

Rådgivningsvirksomheden Hauxner har gennemført en forundersøgelse for Realdania og Langeland Kommune. Undersøgelsen, der er støttet af Realdania, fungerer som beslutningsgrundlag i den videre projektudvikling.

I forundersøgelsen beskrives mulighederne for et kulturelt kraftcenter i Rudkøbing. Der står blandt andet:

  • Vi anbefaler at skabe mere liv i bymidten ved at gøre museet i Østergade og museumshaven til et kulturelt og byhistorisk kraftcenter. Vi foreslår, at der etableres en ny indgang til museet, som giver en langt bedre og mere synlig forbindelse mellem hovedgadens byliv og museet. Det giver samtidig mulighed for at etablere en ny museumspassage med offentlig adgang gennem museumshaven fra Østergade til Grønnegården.
  • Samtidig foreslår vi, at den funktionstømte lo-bygning istandsættes, så den kan bruges til nye aktiviteter og skabe gode rammer for nyt liv i museumshaven.
  • Endelig foreslår vi, at kommunens stiprojekt fokuseres på én sti fra havnen til bymidten, og at den føres gennem den nye museumspassage. Denne stiforbindelse foreslår vi at supplere med et mere generelt way-finding projekt, der guider besøgende mellem bymidten og havnen – på opdagelse i byens oplevelsesrige sidegader og passager.

Se forundersøgelsen

Sidst opdateret: 05. december 2018