Langeland Kommune

H.M. Dronningens besøg i Skrøbelev og på Strynø

Dronningen kunne fredag morgen den 9. september på Kongeskibet slå øjnene op til en ny dag, der - selv om den startede lidt overskyet - hurtigt vendte tilbage til de tidligere dages fuld solskin og varmegrader omkring 25.

På monarkens program stod Strynø, som hun sidst havde besøgt for 26 år siden. Men forinden skulle dronningen et smut forbi den sociale institution Hjørnet i Skrøbelev, hvor hun så ud til at nyde det forholdsvis korte samvær med lederen Ole Sørensen, også kendt som ”Rebellen fra Langeland”. Ham havde dronningen også mødt aftenen forinden, hvor hun holdt reception på kongeskibet. 7-årige Cirkeline Lund Jensen overrakte Dronning Margrethe blomster, da hun ankom.

Det var ikke planen, men da det kongelige selskab fra færgen så, at der stod mennesker på kajen på Strynø for at tage imod dronningen, valgte hun at gå fra borde for at hilse på folk. Derfra var der en kort køretur op til Øhavets Smakke- og Naturcenter.

I modsætning til de mange andre steder, Dronning Margrethe havde besøgt, havde man valgt en dreng, Valdemar Aagaard, til at give dronningen blomster, og to 11-årige, Freja Gormsen og Marcus Andersen, til at fortælle om dele af centerets udstillinger. Det gjorde de flot. Centrets nye leder, Jens Poulsen, der sammen med bestyrelsesformand Palle Dam Larsen bød dronningen velkommen, viste også dronningen rundt og fortalte bl.a. om smakkejollen.

Ved Strynø Skole- og Kulturhus ventede mange spændte og forventningsfulde børn og voksne med balloner på, at landets dronning skulle komme på besøg. En af de mest spændte var 6-årige Sofia Winton Lindrum, der var blevet udvalgt til at give dronningen en fin buket blomster. Heldigvis havde hun Kristine Møller, formand for Strynøudvalget, ved sin side, da det blev alvor, og hun klarede det flot. De 13 børn på skolen sang for dronningen, og ballonerne blev sendt til vejrs, inden majestæten gik indenfor. For først at få fortalt skolens historie og høre om øens mange aktiviteter samt blive præsenteret for lokale produkter. Dernæst for at deltage i en matematiktime i skolen.

Dronningen spiste frokost på Strynø Gl. Mejeri lige overfor, hvorefter der var afgang til færgen, hvor mange stod for at sige farvel og tak til dronningen. Og hermed sluttede det succesrige to-dages dronningebesøg reelt også. Fredag aften forlod Kongeskibet Rudkøbing for at sejle til Helsingør.

 


Sidst opdateret: 19. september 2016