Langeland Kommune

H.M. Dronningens ankomst og modtagelse

Dronning Margrethe stod smilende på Kongeskibet Dannebrog og vinkede, da det torsdag den 8. september nærmede sig Rudkøbing Havn og Kongekajen, hvor flere hundrede forventningsfulde mennesker stod klar til at modtage deres dronning.

Kongeskibet, der kom fra Aarhus, efter at dronningen havde aflagt besøg i Favrskov Kommune, havde tilbragt natten ud for Stoense.

Det var et flot syn at se Dannebrog nærme sig, og kort før dets anløb præcis klokken 10 lød brag, da Faaborg Kanonerlaug affyrede kanonen, og på den måde bød regenten velkommen til Langeland.

På Kongekajen var Hjemmeværnskompagni Langeland og Flyverhjemmeværseskadrille 243 fanebærer i faneborgen, og Slevigske Musikkorps spillede ”Kong Christian stod ved højen mast”, efter majestæten var kommet ned ad landgangsbroen og havde modtaget en buket blomster af 10-årige Karoline Graakjær Eriksen.

Dronningen blev på kajen officielt modtaget af statsforvaltningsdirektør Helle Haxgart, borgmester Bjarne Nielsen og fru Conni Nielsen, biskop Tine Lindhardt, politidirektør Kit Claudi Clausen, oberst Flemming Agerskov og havnefoged Kim Rasmussen.

Fra havnen kørte Dronning Margrethe i selskab med borgmesteren og frue i karet til Rådhuset. De blev eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron på turen, der gik ad Brogade, Torvet, Østergade, Engdraget, Jens Winthersvej, Østerport, Spodsbjergvej og Fredensvej. Overalt stod der mange folk, der ville have et glimt af dronningen.

Foran rådhuset tog 1. viceborgmester Lisa Pihl Jensen imod, og 9-årige Emma Kieler overrakte monarken dagens anden buket.

I Rådhussalen bød borgmester Bjarne Nielsen dronningen velkommen, og kommunalbestyrelsens medlemmer hilste alle på majestæten, før borgmesteren fortsatte sin tale. Her kom han ind på dronningens seneste officielle besøg på Langeland i 2008, hvor man fejrede 200 års jubilæet for anlæggelsen af Lohals Havn.

”Som bekendt blev den anlagt, fordi vi på det tidspunkt havde problemer med at holde englænderne ude af de danske farvande. Nu har vi – eller får vi – måske andre problemer med englænderne, men jeg håber ikke, at det betyder, at vi skal genopruste i Lohals”, lød det i den muntre del af hans tale.

Under besøget i 2008 besøgte Dronning Margrethe kunstneren Jette Nevers, og det var et billede udført af hende specielt til dronningen, majestæten sammen med bogen ”Langeland – øen bag alle broer.”, kunne tage med sig hjem som kommunens gave.

 


Sidst opdateret: 19. september 2016