Langeland Kommune

Dagene før H.M. Dronningen kom til Rudkøbing

Gardehusarregimentet i Slagelse var blevet bedt om at eskortere Dronning Margrethe på hendes karettur fra havnen til Rådhuset på Fredensvej ved ankomsten torsdag. Så allerede om mandagen, den 5. september, ankom 52 heste og ca. 90 husarer til Kragholmgård, hvor de blev indkvarteret.

Tirsdag eftermiddag trænede Hesteskadronen bestående af 48 gardehusarer til hest i byen, og om aftenen inviterede Gardehusarregimentet til ”åben stald” på Kragholmgård, hvad rigtig mange tog imod. Et veloplagt Slevigske Musikkorps bidrog til den fine stemning på den smukke aften.

Den fortsatte på Rudkøbing Stadion, hvor mange hundrede mennesker overværede en flot opvisning med deltagelse af Den Kongelige Stald-Etat, Gardehusarregimentets Hesteskadron, Langelands Hestesport, Fyns Westernclub og islandske heste fra stutteri Almindingen.

Onsdag var der generalprøve på torsdagens karettur gennem byen, så her deltog foruden Hesteeskadronen også heste fra Den Kongelige Stald-Etat, der trak en karet (ikke den der blev brugt dagen efter). Heri sad borgmester Bjarne Nielsen og fru Conni, der bagefter karakteriserede turen som vidunderlig.

Efter generalprøven fortsatte Hesteskadronen til plejecentret Danahus, hvor beboerne i dagens anledning havde fået besøg fra Rudkøbing Plejehjem og fra plejecentrene i Tullebølle og Lohals. Det blev et besøg, beboerne og de ansatte satte stor pris på.

Med den opmærksomhed gardehusarerne havde skabt på disse to dage, kunne man allerede før dronningen var kommet til Langeland fastslå, at folkefesten var i gang.

 


Sidst opdateret: 19. september 2016