Langeland Kommune

Rygestopkursus

Hvis du er klar til at kvitte tobakken, kan du få gratis hjælp på et rygestopkursus - både som medarbejder og som borger i Langeland Kommune

Langeland Kommune tilbyder rygestopkurser flere gange årligt. Her på siden kan du se, hvornår det næste rygestopkursus starter. Du kan også læse mere om, hvordan et forløb på et rygestopkursus er skruet sammen. Hvis du vil vide mere eller tilmelde dig et kursus, er du velkommen til at kontakte Strategi og Forebyggelse.

Næste rygestopkursus

Det næste rygestopkursus starter tirsdag den 28. marts 2017. Det foregår i Sundhedshus Langeland i Rudkøbing i tidsrummet 16-18.

Alle datoerne for kurset er:

  • Tirsdag d. 28. marts
  • Tirsdag d. 04. april
  • Tirsdag d. 11. april
  • Tirsdag d. 25. april
  • Tirsdag d. 16. maj
  • Tirsdag d. 20. juni

Tilmeld dig hos Strategi og Forebyggelse senest den 22. marts 2017 på mail wipo@langelandkommune.dk eller telefon 63 51 60 89

Røgfri sammen med andre

På et rygestopkursus er du sammen med andre om at holde op med at ryge. Det at I er flere, som forsøger at holde op samtidig gør, at I kan bruge af hinandens erfaringer og bakke hinanden op undervejs.

Rygestop-instruktøren giver viden om forskellige aspekter ved rygestopprocessen, vejleder i brug af nikotinerstatning og giver ros for jeres bestræbelser og sejre.

De to forhold gør tilsammen, at der er større chance for, at du lykkes med dit rygestop og holder ved det, end hvis du forsøger at klare det på egen hånd.

Forløb på et rygestopkursus

Et rygestopkursus består af 6 mødegange. De første mødegange bruges til at planlægge rygestoppet. Mellem 2. og 3. møde stopper du og de andre på holdet med at ryge på en fælles dato. 3. møde ligger kort efter rygestoppet, hvor de fleste har mest brug for støtte. De følgende møder bruges til vejledning og støtte til at fastholde rygestoppet.

Kurset giver indsigt i og forståelse af din afhængighed, vejledning om helbredsfordele, vægt og abstinenser.

Vil du vide mere om rygestopkursus i Langeland Kommune, er du velkommen til at kontakte Strategi og Forebyggelse.

Generelt

  • Kurserne foregår i Sundhedshus Langeland.
  • Der tilbydes flere rygestopkurser henover året.
  • Henvend dig til Strategi og Forebyggelse, hvis du er interesseret i rygestopkursus.
Sidst opdateret: 07. marts 2017

Kontakt

Strategi og Forebyggelse

Telefon: 6351 6089