Langeland Kommune

Lær at leve med kronisk sygdom

Har du KOL, diabetes type 2 eller hjertesygdom, så har du mulighed for at deltage i et kursus, hvor vi arbejder med, hvordan du kan få et bedre liv med din sygdom.

Når man får en kronisk sygdom, påvirker det en lang række elementer i livet. Livsstilen skal omlægges, aktivitetsniveauet skal tilpasses og ens sociale aktiviteter kan blive påvirket. På kurset er der fokus på, hvordan du kan håndtere din kroniske sygdom i hverdagen og få en hverdag med mere overskud.

Du vil møde andre, som også lever med en kronisk sygdom, og I kan sammen dele jeres erfaringer. Sammen kan I få nye idéer og finde nye veje til en bedre hverdag. På kurset underviser vi ikke i specifikke diagnoser, men fokuserer på livet og hverdagen med en kronisk sygdom.

Indholdet i kurset

På kurset vil vi arbejde med følgende emner:

  • Symptomer og årsager til disse
  • Stress og søvn
  • Energibesparende råd og tips til hverdagen
  • Kommunikation
  • Kost
  • At tackle nedture
  • Positiv tænkning og livskvalitet
  • Træning – hvorfor og hvordan?

Hensigten er, at du med hjælp fra kurset får en hverdag med større overskud, at du lærer at tackle symptomerne fra din sygdom, får bedre søvnkvaltiet, får bedre madvaner, bliver bedre til at bruge din medicin, får mere bevægelse i hverdagen og bliver bedre til at tale med dine nærmeste og med sundhedspersonale om din kroniske sygdom.

Kurset veksler imellem oplæg fra sundhedspersonale samt dialog og udveksling af erfaringer med de andre deltagere.

Hver gang er der også ca. 1 times fysisk træning tilpasset dit niveau, så det er vigtigt, at du møder omklædt.

Tid og sted

Kurset finder sted i Sundhedshus Langeland. Det består af 4 mødegange à 2 timer.

Der er kursusstart i januar, april og september måned.

Tilmelding

Hvis du ønsker at deltage på kurset, er der flere muligheder for henvisning. Din egen læge kan henvise dig og læger på sygehuset kan henvise dig. Endelig har du også mulighed for selv at henvende dig til Træningsafdelingen.

Mere information

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte Træningsafdelingen.

 

Sidst opdateret: 05. juni 2018