Langeland Kommune

Afklarende sundhedssamtale

Hvis du har KOL, diabetes type 2 eller hjertesygdom, kan din læge henvise dig til en afklarende sundhedssamtale i kommunen.


Afklarende sundhedssamtale

Din læge kan henvise dig til en afklarende sundhedssamtale i kommunen, hvis du har KOL, diabetes type 2 eller hjertesygdom. Henvisningen er første skridt til en eller flere aktiviteter i Sundhedshuset med det formål at bedre dit helbred og din dagligdag.

Når vi har modtaget henvisning fra din læge, sender vi dig først et brev med en invitation til en telefonsamtale. Ved telefonsamtalen skal vi finde ud af, om du gerne vil starte direkte i en aktivitet, eller om vi skal mødes til en samtale om din sundhed, din trivsel og livet med den kroniske sygdom. Ved sundhedssamtalen kan vi bl.a. fortælle dig hvilke muligheder for aktiviteter, der er i kommunen. Sammen lægger vi en plan for, hvilke aktiviteter du kan deltage i. Undervejs i forløbet følger vi sammen op på, om det går bedre med din sundhed, trivsel og den kroniske sygdom, og aftaler hvordan det videre forløb skal se ud.

Hvis du ønsker en sundhedssamtale, skal du henvende dig til din læge for at få en henvisning.

Film om de to veje til aktiviteter i Sundhedshuset

Der er to veje til aktiviteter i Sundhedshus Langeland, når du er henvist fra din læge:

  1. Måske ved du allerede præcis hvilken aktivitet, du gerne vil deltage i, og ønsker ikke en afklarende sundhedssamtale. Så kan du blive meldt til eller henvist videre til aktiviteten allerede i telefonsamtalen.
  2. Måske vil du høre mere om hvilke aktiviteter, der er i Sundhedshuset, og/eller har brug for at få en god snak om dit helbred og din trivsel. Så bruger vi telefonsamtalen til at finde en dato til en afklarende sundhedssamtale.

Du kan se en film om de to veje til aktiviteter i Sundhedshuset i linket herunder:

Information om de forskellige aktiviteter i Sundhedshuset

Som forberedelse til telefonsamtalen eller den afklarende sundhedssamtale, kan du læse nærmere om de forskellige aktiviteter via linkene herunder. Vi kan svare dig på dine spørgsmål vedrørende aktiviteterne ved telefonsamtalen eller sundhedssamtalen.

Ved telefonsamtalen eller sundhedssamtalen kan vi desuden oplyse dig om:

  • Individuel vejledning om KOL, diabetes type 2 eller hjertesygdom
  • Individuel diætvejledning
Sidst opdateret: 23. oktober 2017

Kontakt

Strategi og Forebyggelse

Telefon: 6351 6089