Langeland Kommune

Afklarende sundhedssamtale

Hvis du har KOL, diabetes type 2 eller hjertesygdom, kan din læge henvise dig til en afklarende sundhedssamtale i Langeland Kommune.


Afklarende sundhedssamtale

En henvisning er første skridt til en eller flere aktiviteter med det formål at bedre dit helbred og din trivsel.

Når vi har modtaget en henvisning fra din læge, ringer vi til dig. Hvis du er afklaret med, hvilken aktivitet du vil i gang med, kan vi sætte dig i gang straks. Hvis du derimod har behov for, at vi mødes til en sundhedssamtale, hvor vi har god tid til sammen at afklare dine ønsker og behov, så aftaler vi en tid til det.

Aktiviteter der kan hjælpe dig til bedre helbred og trivsel.

Ved en afklarende sundhedssamtale taler vi både om, hvad du selv kan gøre, hvad der findes af muligheder i de frivillige foreninger på Langeland, samt hvad vi har af aktiviteter i Langeland Kommune, som kan hjælpe dig til bedre helbred og trivsel.

Du kan læse om aktiviteterne i Langeland Kommune ved at klikke på linkene herunder:

Der kan også være mulighed for, at vi kan hjælpe dig med individuel diætvejledning eller individuel vejledning om din sygdom. Det kan du få mere information om, når vi taler sammen.

Nogle af de ovennævnte aktiviteter kræver henvisning fra egen læge eller fra en kommunal sundhedsmedarbejder, og andre gør ikke. Det vil sige, at du frit kan tilmelde dig flere af aktiviteterne, og dette gælder også hvis du ikke har KOL, diabetes type 2 eller hjertesygdom.

Når du klikker ind på en af siderne, kan du se, om aktiviteten kræver henvisning eller ej.