Langeland Kommune

Prismodtageren 2014

Hanne Hautorp, Mærsk Mc Kinney Møller Videncenter

Torsdag den 14. august klokken 12.30 overrækker fhv. minister Charlotte Sahl-Madsen HC Ørsted Prisen 2014 -til talentchef Hanne Hautop, Mærsk Mc- Kinney Møller Videncenter - i Rådhussalen i Rudkøbing.

Hanne Hautop tildeles HC Ørsted Prisen 2014 for sit fornyende og utrættelige arbejde for at gøre talentudvikling til en naturlig del af undervisningen i naturvidenskab i grundskolen og i gymnasiet.
Hanne Hautop er leder Sciencetalenter, der både nationalt og internationalt er helt unikt i forhold til at skabe optimale rammer for, at talentfulde børn og unge i naturvidenskab kan udvikle deres talent gennem fagligt udfordrende aktiviteter på camps og masterclasses

Hanne Hautop har som en skarp og vidende debattør og foredragsholder givet væsentlige bidrag til at styrke den naturvidenskabelige uddannelseskultur i Danmark.

Hanne Hautop er cand. scient. i fysik med matematik som bifag fra Aarhus Universitet med speciale i teknologihistorie om Marconi og den trådløse telegrafi. Hun var fra 1995 til 2008 gymnasielærer på Favrskov Gymnasium og i en 2-årig periode uddannelsesleder i HTX-samarbejdet mellem Den Jyske Håndværkerskole og Favrskov Gymnasium. Hun har været fagredaktør for forlaget Systime og er medforfatter på flere lærebøger.

Inden prisoverrækkelsen den 14. august afholder prismod-tageren en offentlig forelæsning med titlen ” De gode kan blive de bedste - hvorfor skal vi udvikle og pleje sciencetalenterne?” på Ørstedskolen i Rudkøbing klokken 10.00.

HC Ørstedprisen

HC Ørsted Prisen er indstiftet i 2013 af HC Ørstedselskabet og Langeland Kommune. Prisen uddeles hvert år på HC Ørsteds fødselsdato den 14. august. Ud over æren følger der med prisen et diplom, et kunstværk med titlen ”Sommerfugl” samt en check på 10.000 kr. Kunstværket er udført af den langelandske kunstner Sabine Majus.

Priskomitéen består af

  • professor Claus Michelsen, Syddansk Universitet (formand for priskomiteen)
  • fhv. minister Charlotte Sahl-Madsen
  • fhv. minister MF Bertel Haarder
  • borgmester Bjarne Nielsen, Langeland Kommune
  • formand for HC Ørstedselskabet, Troels Krøyer
  • professor Johs. Nørregaard Frandsen, Syddansk Universitet
Sidst opdateret: 25. april 2018

H. C. Ørstedprisen 2014

Sommerfuglen er udført i sølv og emalje af smykkekunstner Sabine Majus Hansen, Langeland