Langeland Kommune

Drikkevandsforurening og kogevejledning

Hvad gør du hvis dit drikkevand er forurenet

Hvis dit drikkevand er forurenet med bakterier, bør du koge det inden brug - se 'Kogevejledning' i den grå boks til højre. 

Hvis du opdager at dit vand er forurenet, skal du med det samme

1. Holde op med at bruge dit drikkevand på almindelig vis

2. Kontakte dit lokale vandværk:

3. Kontakte Langeland Kommune. 

Mindre drikkevandsforurening

En mindre drikkevandsforurening betyder, at drikkevandet ikke er sundhedsskadeligt for dig som forbruger, og at du roligt kan benytte drikkevandet på normal vis.

Det enkelte vandværk vil efter aftale med Langeland Kommune sørge for at løse problemet samt udtage opfølgende analyser af drikkevandet som skal sikre, at det igen overholder de gældende kvalitetskrav.

Truet drikkevand

En truende drikkevandsforurening betyder, at drikkevandet muligvis kan være sundhedsskadeligt for dig som forbruger.

Ved denne type overskridelser tager Langeland Kommune straks kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, som vil vurdere sundhedsrisikoen og afgøre, om kommunen bør udstede en kogeanbefaling.

Skal der udstedes kogeanbefaling vil kommunen og det enkelte vandværk hurtigst muligt informere de berørte forbrugere og virksomheder.

Vandværket sørger for at løse problemet og for at der straks bliver udtaget analyser af drikkevandet. Der vil løbende blive udtaget analyser af drikkevandet, så der holdes øje med drikkevandets kvalitet.

Langeland Kommune og det enkelte vandværk vil informere de berørte forbrugere og virksomheder, når kogeanbefalingen igen kan ophæves.

 

 

Sidst opdateret: 19. januar 2018

Åbningstider:

 Mandag: 10.00 -  15.00
 Tirsdag: 10.00 -  15.00
 Onsdag: Lukket  
 Torsdag: 10.00 -  17.00
 Fredag: 10.00 -  12.00