Langeland Kommune

Japansk pileurt

Indberet japansk pileurt på Langeland eller Strynø...

         

I Danmark findes der to arter af store pileurter. Japansk pileurt og kæmpepileurt. Vi har især fokus på japansk pileurt, da kæmpepileurt endnu ikke synes at have invaderet Langeland.

Dette er desværre ikke gældende for japansk pileurt, der allerede har etableret sig rigt på Langeland. Vi ønsker derfor hjælp fra borgerne til at få registreret, hvor den vokser og til at få den bekæmpet eller begrænset.

Hvorfor?

De store pileurter er som kæmpebjørneklo invasive arter. Det betyder, at de ikke er hjemmehørende i Danmark.

Pileurterne er store stauder, der blev bragt til Europa fra Asien som prydplanter. Da de her ingen naturlige fjender har, kan de uhindret sprede sig. De danner tætte 2-3 meter høje og mørke bestande, som er svære for andre planter og dyr at leve under.

Bladene er 5-12 cm lange med lige afskåret bladbasis, mens stænglerne er tykke, hule og karakteristisk bambusagtige.

Hvad kan jeg gøre?

Ser du japansk pileurt eller kæmpepileurt på Langeland eller Strynø, beder vi dig indberette det til os, så vi kan få voksestedet registreret. Den løbende registrering hjælper os til at holde øje med dens spredning i den langelandske natur.

Når du har registreret den, kan du selv gøre en forskel. Vokser den på din grund, bør du bekæmpe den. Den er svær at komme til livs og selv små stykker rod eller stængel kan spire og blive til en ny plante. Det er derfor en dårlig idé at kompostere den. Den må derfor heller ikke smides ud til kompost på genbrugspladsen, hvor du afleverer dit haveaffald. Her skal den afleveres som brændbart affald.

Du kan læse mere i folderen, om hvordan du bekæmper japansk pileurt, samt hvad du skal være opmærksom på. Som led i bekæmpelsen vil vi ikke undlade at nævne, at japansk pileurt er spiselig og smager næsten som rabarber. Den indeholder også oxalsyre og smagen er krydret, syrlig og frisk. Find selv opskrifter med japansk pileurt på nettet. Velbekomme.

 

Selvbetjening

Sidst opdateret: 14. september 2017

Åbningstider:

 Mandag: 10.00 -  15.00
 Tirsdag: 10.00 -  15.00
 Onsdag: Lukket  
 Torsdag: 10.00 -  17.00
 Fredag: 10.00 -  12.00

Telefonbetjening:

Gennem omstillingen 6351 6000
mandag, tirsdag, fredag kl. 10-12
og torsdag kl. 10-12 og 13-17